Parc Arqueològic Cella Vinaria de Teià
El parc arqueològic Cella Vinaria de Teià. es troba a Teià, a la confluència amb els termes municipals d’Alella i del Masnou, i situat en un enclavament de fàcil accés, i molt proper a la C-32 i a la N-II.
El parc està format per l’edifici del Centre d’ Acollida Turística (CAT), el jaciment arqueològic Cella Vinaria i la vinya experimental.
PUBLICITAT
Centre d’ Acollida Turística (CAT)
El CAT se situa en el complex arqueològic de Vallmora, al municipi de Teià, que conté les restes d’un antic celler romà (cella vinaria) recuperat i restaurat per la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. La temàtica del CAT mostra la petjada romana a Catalunya i la llarga tradició vitivinícola del país, vinculada als municipis que conformen la Denominació d’origen (DO) d’Alella i al total de les onze DO relatives al vi, que fan de Catalunya un país de Grans Vins.
El centre consta d’un espai de benvinguda i recepció, un punt d’informació de l’oferta turística de la zona i de l’àrea d’influència (Teià, Alella, el Masnou, Maresme…) i un espai de degustació de productes agroalimentaris, centrat en productes del Maresme i complementat amb oferta de la resta de Catalunya. S’incorporaran també amb degustacions de plats que remunten a l’època romana en la qual està centrada la temàtica del CAT.
El Cat també consta d’un espai museogràfic i un audiovisual: La romanització i els orígens de la producció vitivinícola a Catalunya.
A més podreu trobar un espai de mostra i de venda de productes del país i d’artesania catalana.
En total la superfície del CAT és de 330,80 m2 i compta amb un aparcament per a 100 vehicles.
Hi ha servei de bar, botiga, i serveis sanitaris.
Jaciment arqueològic Cella Vinaria de Teià
El jaciment Cella Vinaria és un conjunt arqueològic del que se’n destaca els diferents cellers per producció de vi d’època romana que s’han documentat. Dels cellers romans s’han documentat 6 premses (dues de les quals s’han reconstruït) diferents cisternes, torculariums i calcatorium, així com camps de dolium per emmagatzemar el vi, tres forns per produir àmfores i dipòsits.
També s’han documentat diferents estructures corresponents a estructures d’ habitació i una necròpolis.
El jaciment té una superfície de 5.801 m² i 4.980 m² de plantació de vinya (492 m² de les quals seran una plantació experimental de vinya romana), es troba en molt bon estat de conservació,parcialment reconstruït, totalment adequat a la visita de tots el públics i amb bona senyalització interior.
La vinya experimental
La vinya experimental es situa dins del jaciment arqueològic i té una superfície de 492 m². L’objectiu és investigar les varietats i formes de producció de vi en època romana i s’inscriu dins d’un projecte d’arqueologia experimental.
MÉS INFORMACIÓ
Centre d'acollida turística de Teià, Alella i el Masnou
Comarca:
- Maresme
- Latitud i Longitud:
- 41.4891870, 2.308566
- Telèfon:
- 93555 99 77
- Mòbil:
- 663 180 163
- Web:
- http://www.turismecat.cat/?#
Més informació
Horaris
- Dissabtes: de 10 a 18 hores
- Diumenges: de 10 a 14 hores
- Es poden concertar visites guiades durant la setmana al telèfon: 93 555 99 77
- Dissabte a les 10, 12 i 18 hores Diumenge a les 10 i a les 14 hores
- Infants menors de 7 anys entrada gratuïta.