Què fer en família a Lleida?
Lleida és un destí de vacances per fer en família on podreu gaudir durant tot l’any de l’entorn natural, el patrimoni cultural i artístic, les tradicions, la gastronomia, l’encant dels seus pobles, el turisme actiu i els esports d’aventura, l’esquí, el senderisme, i moltes activitats on els nens podran aprendre i divertir-se.
PUBLICITAT
La demarcació de Lleida, disposa de 3 de les 9 marques turístiques del conjunt de Catalunya, que són “Terres de Lleida”, “Pirineus” i “Val d’Aran”.
La Vall de Boí i les Valls d’Àneu han estat els primers territoris lleidatans que han obtingut el segell de Turisme Familiar, distinció que atorga l’Agència Catalana de Turisme als municipis que són especialment sensibles a aquest segment de la demanda i que ofereixen uns equipaments i serveis adaptats a les necessitats de les famílies amb nens.
Aquest any 2019 s’ha unit a aquest selecte grup de territoris amb la distinció de DTF l’anomenat Pirineus-Noguera Pallaresa Natura i Muntanya. Aquest inclou 65 poblacions repartides per les valls de Baiasca, Romadriu, Àssua, Siarb i d’Ancs, que esperen als visitants amb equipaments culturals per a tots els gustos. Les comarques lleidatanes també ofereixen un seguit d’equipaments certificats amb el segell de turisme familiar, com el Zoo del Pirineu d’Odèn, al Solsonès; el Rafting Parc La Seu d’Urgell, l’estació d’esquí de Port Ainé, el centre d’Observació del Montsec, així com multitud d’iniciatives turístiques dirigides a aquest sector, com el Tren dels Llacs.
Des de Sortir amb nens us fem un recull de les millors activitats per fer amb nens a LLeida.
Rutes a peu per fer amb nens a Lleida
En l’àmbit de la natura, Lleida ofereix una àmplia varietat de paisatges. A la zona de l’alta muntanya dels Pirineus trobareu la natura en estat verge, al Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici, l’únic parc nacional de Catalunya on podrem descobrir fauna i flora de tota mena. De fet, dins d’aquest indret hi ha espècies de plantes molt difícils de trobar o que, fins i tot, només es poden veure en aquest parc.
També a la zona del Pirineu es troben els parcs naturals de l’Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró.
Altres punts de gran interès els trobem al Pre-Pirineu, on hi ha la Conca de Tremp-Montsec, que ha estat reconeguda com a Geoparc Mundial de la UNESCO, o la zona del Montsec que també té el reconeixement de Destinació Turística i Reserva Starlight, juntament amb el Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici.
A la zona del Prepirineu també es troben la Reserva Natural de Caça de Boumort i el congost de Mont-rebei, entre altres llocs d’interès.
La zona de la plana ofereix uns paisatges tranquils, sobris en alguns casos i fèrtils en d’altres, decorats amb oliveres centenàries, arbres fruiters i terres de conreu, on destaquen paratges espectaculars com l’estany d’Ivars i Vila-sana, amb 126 hectàrees inundades, una de les zones d’esbarjo i d’interès turístic més importants de l’interior de Catalunya,
El patrimoni
Les comarques lleidatanes compten amb un ric patrimoni monumental, encapçalat pel llegat romànic, que té el seu màxim exponent en el conjunt d’esglésies de la Vall de Boí, declarades l’any 2000 Patrimoni de la Humanitat.
Cal destacar especialment la capital, Lleida, en què el llegat monumental de la Seu Vella, joia del període romànic-gòtic, juntament amb el Castell del Rei, ha estat inclòs pel Consell de Patrimoni Històric a optar a ser declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO.
No oblidem el Monestir de Vallbona de les Monges, un dels tres vèrtexs del triangle que forma la Ruta del Cister, que completen Poblet i Santes Creus. L’entorn de Vallbona de les Monges forma part de l’atractiu d’aquesta joia del gòtic. En tractar-se d’un convent femení que acollia les principals dones de la noblesa de la Corona d’Aragó, va haver de construir-se un poble al seu voltant, ja que no estava permès que un monestir femení s’ubiqués fora d’un nucli urbà.
Les Coves i les pintures rupestres
Coves del Cogul, a les Garrigues.
Un conjunt d’art rupestre únic, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1998. Es tracta d’una mola de pedra que s’aixeca a la vora del camí, i que conserva gravats i imatges pintades, realitzades en diferents èpoques. Tot sembla indicar que estem un espai sagrat, destinat al culte de la fertilitat.
Pintures rupestres de Cogul
PUBLICITAT
En tren: El Tren dels llacs
A Lleida trobem un tren que ens transportarà en el temps: El tren dels llacs. Lleida-Pobla de Segur.
Els nens podran gaudir d’un viatge on no podran deixar de mirar per la finestra. El tren surt de Lleida i arriba fins a la Pobla de Segur passant pels llacs dels Pirineus catalans.
Tradicions i festes a Lleida per anar en família
Fires, festes, aplecs, festivals… Participar en les celebracions que tenen lloc arreu de les comarques del Pirineu i de les Terres de Lleida és una de les millors maneres de conèixer el caràcter i les maneres de ser de la gent d’aquesta terra. Entre d’altres destaquen la Festa dels Raiers de la Pobla de Segur, el Carnaval de Solsona, l’Aplec del Caragol, La Passió de Jesús de Cervera, el Ral·li de la Noguera Pallaresa i les Falles d’Isil
La Festa de les Falles del Pirineu i la Festa del Foc han estat declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Aquesta distinció beneficia 63 pobles de Catalunya, Aragó, Andorra i el sud de França, dels quals 15 es troben a les comarques lleidatanes.
Els habitants de la comarca de l’Alta Ribagorça i els turistes que a ella es desplacin viuran una inoblidable experiència amb la festa del foc. Aquest any, la baixada de torxes es desenvoluparà a Durro (15 de juny); Senet (22 de juny); Boí, Casós, el Pont de Suert i Vilaller (als quatre llocs, la vigília de Sant Joan); Barruera (29 de juny); Erill la Vall (6 de juliol); Taüll (19 de juliol), i Llesp (27 de juliol).
En tots els casos els joves fallers encenen les falles -troncs resinosos d’uns dos metres de longitud- en un lloc elevat de la muntanya visible des del poble i, de les 22.30 a les 23 h, baixen les falles, guiats pel mosso major o capatàs, fins que arriben a la plaça de la vila, on són rebuts amb música i el so de les campanes. Amb les falles mig consumides, s’encén una gran foguera, es reparteix coca i vi per a tothom i es ballen danses tradicionals. La baixada de les falles infantils serà al voltant de les 22 h.
També a Isil, al Pallars Sobirà, hi ha una festa de falles de tradició mil·lenària i a la Val d’Aran les falles tenen personalitat pròpia.
Poblets amb encant a Lleida
Lleida compta amb pobles amb molt encant i on se celebren festes i activitats multitudinàries. Des de la màgia de Cervera, una ciutat monumental que celebra l’aquelarre l’últim cap de setmana d’agost o la Passió de Crist, fins a Tàrrega on se celebra La Fira del Teatre al carrer de Tàrrega.
A Agramunt hi conviuen el romànic i l’art contemporani i l’església pot presumir de tenir una portalada romànica d’infart. També hi ha un museu dedicat a la poesia visual, Lo Pardal.
A Olius, molt a prop de Solsona, un deixeble de Gaudí va construir un cementiri modernista.
Naut Aran i el santuari romànic de Montgarri
Al Naut Aran, un municipi situat al vessant sud de les Muntanyes d’Es Bandolèrs, s’hi troba el santuari romànic de Montgarri. L’edifici actual va ser reformat al segle XVI, però el santuari com a tal ja estava des dels anys 1117 o 1119. A més a més de conèixer cultura amb els petits, també gaudim d’un entorn privilegiat amb el riu Noguera Pallaresa passant just pel davant.
➡ Mira tota la informació del santuari de Montgarri AQUÍ
PUBLICITAT
La Baixada de Raiers
Una altra de les festes i tradicions més reconegudes internacionalment és la Baixada de Raiers pels rius Segre i Noguera Pallaresa. Des del 1979, cada primer cap de setmana de juliol, se celebra la Diada dels Raiers, en commemoració de l’antic ofici de Raier que transportava la fusta des dels boscos pirinencs fins a la plana a través dels rius amb embarcacions.
També hi ha dinosaures a Lleida!
Els dinosaures també han deixat la seva petjada
Voleu saber com eren els últims dinosaures que van habitar a Europa i retrocedir 65 milions d’anys enrere?
A Isona i Coll de Nargó hi ha dos museus vinculats als importants jaciments paleontològics del Prepirineu de Lleida.
Molt temps després vindrien els humans i també van deixar empremta. Literalment. Disset pintures rupestres repartides per tota la geografia de Lleida han merescut la distinció de Patrimoni de la Humanitat que atorga la UNESCO. També hi ha menhirs i dòlmens.
A mirar el cel i les estrelles!
A Àger hi trobem un dels millors cels d’Europa i un parc astronòmic que ens permet viatjar més enllà de les galàxies i les constel·lacions. És un planetari digital multimèdia. La seva impressionant cúpula de dotze metres de diàmetre s’obre totalment perquè el visitant pugui reviure el Big Ban o submergir-se en un forat negre a contemplar el cel del Montsec, amb les seves estrelles increïblement lluminoses.
Espais amb animals a Lleida
Museu de les papallones a Ribera de Cardós, al Pallars Sobirà
El museu acull més de 3.500 exemplars. Entre les curiositats d’aquesta col·lecció destaca la papallona més gran del món i també la més petita. La joia del museu és una papallona única al món descoberta a Andorra el 1994, la Heodes virgaureae pyrenaeicola mariateresa.
La col·lecció conté les espècies que volen a Catalunya amb totes les seves varietats, i el visitant podrà conèixer a fons el seu món, les seves relacions amb l’entorn i tota mena de detalls sobre la seva vida i els seus costums.
Zoo del Pirineu
Has vist mai un duc o una guineu? Al Zoo del Pirineu hi trobareu més de 50 espècies diferents, totes pròpies del Pirineu català. Cada dia, a les 11 i a les 17 hores fes fan espectacle de vol lliure. Veureu l’animal més ràpid del món, l’ocell més ferotge dels nostres boscos, el mussol més gran del planeta i altres sorpreses.
Aran Parc
L’Aran Parc permet observar animals en semillibertat: ós, linx, llúdrigues, llops, marmotes, voltors, grans cérvols, íbices i altres ungulats de muntanya presents en el seu entorn natural. El parc té una extensió de 16 hectàrees i tot el recorregut està senyalitzat.
Turisme actiu i esports d’aventura
El Turisme actiu i els esports d’aventura són protagonistes a Lleida.
Podem fer activitats aèries, com el parapent, els vols en globus i l’ala delta o ràfting, trekking, senderisme, barranquisme, o BTT entre moltes altres opcions.
Rafting Parc la Seu d’Urgell ofereix una sèrie de paquets turístics, molt aptes per al públic infantil, que combinen ràfting i piragüisme amb rutes ciclistes per l’Alt Urgell i el Parc Natural del Cadí-Moixeró. A més, proposa forfets d’aventura amb ràfting, open caiac, hidrospeed, piragüisme, BTT i rocòdrom.
Hi ha molts embassaments i rius a Lleida, sigui per visitar o practicar diferents esports. El riu Noguera Pallaresa ofereix un recorregut sense interrupcions d’uns 50 km per a la navegabilitat de barques de ràfting i caiac, entre altres embarcacions, en el tram comprès entre la zona de Llavorsí (a la comarca del Pallars Sobirà) fins al tram de La Figuereta de la Pobla de Segur (Pallars Jussà).
Als embassaments de Sant Antoni, a Talarn; de Rialb, i de Sant Ponç es poden practicar tota mena d’esports nàutics (canoa, caiac, ràfting, esquí-surf, esquí nàutic, el bus-bob, el passeig en barca motora, el pàdel surf, etc.). I pels voltants es poden practicar activitats d’aventura, com el senderisme, la marxa nòrdica, la BTT, el barranquisme, l’escalada o l’hípica.
A l’embassament del Pla d’Alpicat es poden fer activitats de cable esquí-surf, caiac i paddle surf, podem pescar, banyar-nos o saltar en un llit elàstic.
A la Llosa del cavall també podrem practicar diferents esports i banyar-nos i ha estrenat un dels millors salts amb corda elàstica, que es convertirà en el tercer salt més alt del món des d’una presa.
També es pot practicar ràfting en dos trams del riu, a Ponts i Camarasa. Al Parc del Segre de Ponts es pot gaudir del caiac i de jocs en família, i al Forat de Bulí, del barranquisme.
PUBLICITAT
BTT als Pirineus de Lleida
Els meravellosos paisatges dels 23 espais naturals de les comarques de Lleida, tant del Pirineu com de la plana, són una destinació molt demandat pels aficionats al cicloturisme, que poden realitzar nombroses excursions curtes i travessies circulars mentre gaudeixen de la natura, els monuments, les festes i la gastronomia de la zona.
El territori lleidatà ofereix 2.987 km de rutes per innombrables pistes forestals. Els 6 centres de BTT homologats distribuïts per les comarques de Lleida disposen d’una gran oferta de rutes senyalitzades, classificades en quatre nivells de dificultat, des de les més tècniques per alta muntanya a les fàcils pel fons de les valls. A més, ofereixen tots els serveis per a la pràctica de la bicicleta, a més de funcionar també com a mini oficina de turisme. Així, hi ha el Centre BTT Val d’Aran, a Betren; el Centre BTT La Seu-Alt Urgell, al Rafting Parc la Seu d’Urgell; el Centre BTT Solsonès-Vall de Lord, a l’Oficina de Turisme de la Vall de Lord de Sant Llorenç de Morunys; el Centre BTT Valls d’Àneu, a Esterri d’Àneu; el Centre BTT Pallars Jussà, a la Pobla de Segur, i el Centre BTT Montsec-la Noguera, al monestir de les Avellanes i el Càmping Vall d’Àger.
Per a aquells als quals els agrada seguir l’aigua, res millor que pedalejar amb comoditat els 144 km del Canal d’Urgell, com si fos una via verda.
Pel que fa a les grans rutes de muntanya en BTT destaquen la Pedals de Foc, la Pedals d’Occitània, l’Era Roda-100% Aran, la Trinxat BTT, la Urgellet Pic de l’Orri, la Volta al Cadí-Moixeró, la Pedals del Pedraforca i la Salòria Bike Trial.
L’estiu a les estacions d’esquí
Esquiar a Lleida també és possible amb estacions d’esquí com Port Aine (parc lúdic, pistes ideals per al públic familiar i vistes de 360 ° des del Pic de l’Orri), Baqueira Beret, Espot, Port del Comte, Tavascan-Pleta del Prat, o Boí Taüll Resort. Durant l’estiu ofereixen activitats.
A Baqueira Beret diferents empreses ofereixen els seus guies de muntanya, de naturalesa i animadors esportius perquè els visitants que s’allotgin al complex de la Val d’Aran puguin practicar diferents modalitats esportives, com el ràfting, l’hidrospeed, el open caiac, la canoa, el barranquisme, el senderisme, el piragüisme, l’escalada, l’alpinisme, l’hípica, excursions al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, la BTT, els quads, safaris fotogràfics de fauna i flora, paint ball, tir amb arc, rutes 4×4, etc. Destaca especialment el passeig amb el telecadira Blanhiblar de Baqueira, situat a la zona de Beret. Puja fins als 2.200 metres d’altitud i és el punt de partida d’infinitat de rutes.
Boí Taüll Resort compte amb una oferta familiar amb rutes pel parc Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, com el Aigüestortes-Estany Llebreta o un itinerari per observar una colònia de marmotes en el seu hàbitat natural. També s’ofereix una excursió d’iniciació al muntanyisme per pujar un petit cim, un divertit itinerari per caminar per dins d’un petit riu d’alta muntanya, la visita guiada a l’església de Sant Climent de Taüll per veure la famosa projecció del vídeo-mapping , petites excursions pels pobles de la Vall de Boí per escoltar antigues llegendes d’éssers fantàstics i mitològics del Pirineu i un circuit d’orientació a Boí Taüll.
Espot Esquí ofereix la possibilitat de contractar una excursió en 4×4 pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, practicar descens de ràfting, hidrospeed i canoa a la Noguera Pallaresa, fer barranquisme, dur a terme una excursió d’hípica, practicar el caiac , gaudir de diverses activitats al llac de la Torrassa (canoa, caiac, patí, pàdel surf, BTT, inflables i tir amb arc), pilotar un quad o jugar una partida de paintball. Paral·lelament, l’estació d’Espot acollirà l’activitat de Quilòmetre Vertical (KV) de la vall de Peguera, que surt des del poble d’Espot i arriba fins al refugi Josep Maria Blanc. La distància és de 6,7 km.
PUBLICITAT
A Port Ainé es pot descobrir l’entorn gaudint al màxim de la natura amb la Ruta de descoberta del parc natural, on hi ha dos itineraris disponibles que es poden fer lliurement seguint els cartells indicatius o mitjançant el servei de guies interpretadors del Parc Natural de l’Alt Pirineu (amb reserva prèvia). Durant la temporada, a més, els visitants podran recórrer les rutes a peu i en BTT, amb plànols físics i mitjançant l’app de Port Ainé. El complex també obrirà el Parc lúdic i d’aventura, on els visitants podran gaudir de les pistes de tubbing o practicar senderisme i conduir karts, minikarts i monopatins tot terreny. Hi ha activitats per als més petits, com el mini parc d’aventura als arbres (a partir dels 4 anys i fins a 1,30 m d’alçada), que consta de 10 jocs, com el pont nepalí, xarxes, un pont penjant i una tirolina, entre d’altres.
Aquesta temporada, l’estació de Port Ainé disposa de la Cronoescalada amb bicicleta de carretera, amb 18,7 quilòmetres de pujada i un desnivell positiu de 1.237 m, que comença a la cruïlla de la carretera general C-13 a Rialp i arriba fins al hotel Port Ainé 2.00 ***. Durant aquest estiu es farà mitjançant l’app de Port Ainé.
Port del Comte manté obert el parc d’aventura -està obert tot l’any- i la zona de tubbies. Els circuits d’aventura estan situats entre els arbres i a diferents alçades, on cal superar múltiples obstacles i passar tirolines. També hi ha llits elàstics, tir amb arc i rocòdrom. Aquestes activitats estan obertes els caps de setmana i els festius de juliol (la resta de dies, amb reserva prèvia) i tot l’agost. A Port del Comte també es pot jugar al camp de golf de muntanya, amb 9 forats, pujar al cim del Pedró dels Quatre Batlles, anar al mirador del Port del Comte per veure planejar les aus rapinyaires o fer múltiples excursions a peu, en BTT ia cavall.
Al voltant de les estacions es pot practicar tot tipus d’activitats relacionades amb la natura, com la marxa nòrdica, el senderisme, la BTT, la recollida de bolets o el simple plaer de compartir moments envoltats de natura.
Moment de relaxament
El balneari de Caldes de Boí ofereix serveis pensats per al benestar dels nens, com les estufes o un circuit termal.
Per l’aire
Telecadira Blanhiblar
A l’estiu el telecadira Blanhiblar de Baqueira, situat a Beret puja fins a 2.200 metre d’altitud i és el punt de partida de tres itineraris a peu: ruta del Mirador Val d’Aran, de 30 minuts d’anada i tornada; itinerari fins al Mirador Panoràmica Pirineus, d’1 hora d’anada i tornada; sortida de 3 hores a Ulls deth Garona-Pla de Beret, i un amb bicicleta: ruta Mirador Roques d’en Macià, que es pot fer a peu i en bicicleta en dues hores.
Telefèric de la Vall Fosca
El telefèric de la Vall Fosca, al Pallars Jussà, cada any a l’estiu, des de finals de juny fins a finals de setembre, es converteix en un nou atractiu turístic amb viatges cada hora i amb preus especials per a les famílies. La infraestructura dóna un accés únic al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici per la Vall Fosca i els més de 30 llacs que formen part. El telefèric de Sallente-Estany Gento, és l’únic a la zona sud dels Pirineus.
Salí de Cambrils
La Font Salada de Cambrils, al municipi d’Odèn, d’on brollen les aigües salades més conegudes a la comarca del Solsonès, ofereix banys terapèutics per alleugerir tensions, dolors musculars i articulars. I és que la singular concentració salina de les aigües, amb 300 grams de sal per litre d’aigua -molt semblant a la concentració del cèlebre Mar Mort, considerat el llac més salí del món amb 350 grams de sal per litre-, ofereix immillorables qualitats desintoxicants i remineralitzants que beneficien la nostra salut.
Es tracta d’un complex amb una piscina d’aigua de 11 x 7 metres i 80 centímetres de profunditat on els visitants poden gaudir dels usos terapèutics que provenen de la font de la Ribera Salada.
Especial Vall d’Aran
Llacs i cascades per visitar a la Vall d’Aran amb nens
Llacs del circ de Colomèrs
Aquests set llacs de Colomèrs són una de les excursions imprescindibles i més boniques per fer a la Vall d’Aran amb nens, de fet és la concentració més gran de llacs de tot el Pirineu! Cadascun d’ells té alguna cosa d’especial: les seves vistes, la fauna i la flora, la seva petita història, els ponts i camps per on passem… Són rutes ben senyalitzades i aptes pels més petits.
➡ Troba més informació sobre la ruta dels set llacs de Colomèrs AQUÍ
Sauth d’Aigües Tortes
El Salt d’Aigües Tortes és una visita perfecta per fer amb els més petits: refrescant i molt bonica. A més a més, es pot enllaçar amb l’excursió dels set llacs de Colomèrs. Així també vivim una aventura per la muntanya i veiem tots els seus animalets.
➡ Consulta tota la informació del Sauth d’Aigües Tortes AQUÍ
Sauth Deth Pish
Durant l’excursió a aquest salt d’aigua sembla que estiguem a Escòcia! Un paisatge increïble, molt verd… i aigua! Des del gran Pla des Artiguetes s’hi arriba en uns 5 minuts, i veiem els dos salts d’aigua, de 5 i 20 metres. A més a més, també hi podem sentir l’aigua a la cara! Accedint, per un camí amb força pujada, al lloc de naixement del salt.
➡ Mira tota la informació sobre els salts d’aigua AQUÍ
PUBLICITAT
Llacs de Bacivèr
Des del Pla de Beret es pot iniciar una excursió increïble pels més petits. Tot i que hi ha pujades fortes, tot paga la pena per veure els paisatges d’alta muntanya que envolten els llacs de Bacivèr i Rosari. Sobretot per les vistes del Tuc de Bacivèr just davant dels llacs.
➡ Troba tota la informació dels llacs de Bacivèr AQUÍ
Cascada de Molières
A la Vall d’Aran també hi ha cascades! I molt grans, a més. El camí fins a la cataracta de Molières és d’uns 8 quilòmetres, però com que passa per boscos amb vistes molt boniques es farà curt, sobretot pels nens. La cascada és increïble! I s’alimenta de les aigües del desglaç del Tuc de Molières, a 3010 metres d’altitud.
➡ Consulta més informació de l’excursió a la cataracta de Molières AQUÍ
La Bassa d’Oles
A la Bassa d’Oles s’hi arriba des dels pobles de Gausac, Es Bòrdes i Aubert, i s’ha de creuar el bosc de Varicauba durant uns 8 quilòmetres amb cotxe, tot i que també es pot fer un petit tomb pel bosc i visitar-ho. A la Bassa d’Oles hi ha unes vistes magnífiques, i per donar-li tota la volta hem de caminar una mitja hora. A més a més, també podem fer un pícnic i passar-hi tot el dia en família.
➡ Troba més informació de l’excursió a la Bassa d’Oles AQUÍ
La Bassa d’Arres
La Bassa d’Arres es troba a 1.560 metres d’altitud, pel que les vistes són increïbles, igual que tots els seus voltants i la seva fauna i flora, com els capgrossos i les petites granotes que hi viuen. Es poden fer llargues passejades i fins i tot pícnics.
➡ Troba més informació sobre la Bassa d’Arres AQUÍ
Ulls de Joèu a Bossòst
Aquest salt d’aigua és increïble per la quantitat d’aigua que porta i per la seva força. De fet, són les aigües de la glacera de l’Aneto després de recórrer més de 4 quilòmetres subterranis. A més a més, també hi ha diverses rutes per la zona per fer amb els petits.
➡ Troba tota la informació dels Ulls de Joèu AQUÍ
PUBLICITAT
Pista de gel a Vielha
Vielha és la capital de la Vall d’Aran, i tot i que és un dels municipis més grans, no deixa de tenir aquest encant de poblet de muntanya. Té un munt d’esglésies i santuaris per visitar i està envoltada per muntanyes, així que té unes vistes magnífiques. A més a més, també hi ha moltes activitats per fer amb els nens, com la seva pista de gel, que està oberta durant tot l’any.
➡ Troba més informació sobre la pista de gel de Vielha AQUÍ
Mines Victòria
El recorregut per les mines Victòria ens ensenya com vivien els miners que, des de principis del segle XX, eren els encarregats d’extreure zinc i plom. La visita dura unes 2 hores i fa un desnivell d’uns 360 metres. Primer es passeja pels seus voltants, on vivien els miners, i després es passa a l’interior de la mina per visitar galeries, passadissos i la Sala de Màquines. Una aventura sota terra i una oportunitat d’aprendre més!
➡ Consulta tota la informació sobre les mines Victòria AQUÍ