El Delta de l’Ebre en família, mira tot el que pots fer!
L’espai natural del Delta de l’Ebre està ubicat a les comarques del Montsià i del Baix Ebre. Està conformat per 7736 hectàrees úniques a tot el territori, amb una fauna i flora única, una gastronomia increïble, paisatges preciosos, i un munt de racons per explorar i descobrir. Des de Sortir amb nens t’expliquem què fer al Delta de l’Ebre amb nens i nenes.
Parcs i espais naturals
Deltaventur Parc de Natura
Deltaventur és l’únic parc dedicat a la natura del Delta de l’Ebre i al seu entorn rural. Es troba al costat del riu Ebre i prop de la desembocadura i la platja. La seva proximitat a les zones humides, com la llacuna, permet trobar-hi molta vegetació i flora. Podem observar un gran nombre d’aus aquàtiques que habiten les aigües i a les ribes de la gran llacuna del parc, i també les aus salvatges.
➡ Més informació sobre Deltaventur AQUÍ
Mónnatura Delta de l’Ebre
Mónnatura Delta e l’Ebre reuneix moltes activitats per fer en família i grups d’amics, que permeten aprofundir en el coneixement de la zona i de les seves tradicions i viure l’estada d’una manera lúdica i participativa. Tallers d’aus, gastronomia, rutes per racons secrets del Delta… Per conèixer i estimar la zona amb els més petits.
➡ Més informació sobre Mónnatura Delta de l’Ebre AQUÍ
Espai de la Bassa de l’Encanyissada
La bassa de l’Encanyissada, entre els termes municipals d’Amposta i Sant Carles de la Ràpita és la mes gran del Delta, amb una extensió de 879,23 ha. El seu nom prové del perímetre vegetal que l’envolta, un espès canyissar molt important per al refugi, aliment i punt de nidificació e moltes espècies d’ocells, sobretot Ardèids (la colònia més important de tot el Delta), ànecs, fotges, limicoles, fumarells i rapinyaires. Podeu fer un recorregut a peu o en bicicleta que surt des de la Casa de Fusta.
➡ Més informació sobre la bassa de l’Encanyissada AQUÍ
Història i arqueologia del Delta de l’Ebre
Parc Arqueològic de la Carrova a Amposta
El Parc Arqueològic de la Carrova permet visitar en un mateix espai dos monuments rellevants de les Terres de l’Ebre. D’una banda les restes d’una important vil·la romana que va estar activa entre les segles I aC i V dC. De l’altra, una majestuosa torre de vigilància de l’Ebre que data del s. XIV i que va ser una granja agrícola dels monjos cistercencs de Benifassà.
➡ Més informació sobre el Parc Arqueològic de la Carrova AQUÍ
Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre a Ulldecona
Aquest centre mostra pintures rupestres de la Serra de Godall, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco i un dels conjunts d’art rupestre llevantí de la península Ibèrica. Podem gaudir d’una visita guiada a les antigues pintures rupestres i aprendre sobre aquestes pintures paleolítiques al Centre d’Interpretació d’Art Rupestre, com es van crear aquestes pintures a l’Edat de Pedra.
➡ Més informació sobre el Centre d’Interpretació d’Art Rupestre AQUÍ
Les coves de Benifallet
Aquest conjunt espelològic el conformen 6 coves: la Cova dels Meravelles, la Cova dels Dos, l’Avenç del Sifó, la Cova d’en Marigot, l’Avenç de l’Cataclisme i la Cova de l’Aumediella Gran. Les dues úniques coves que actualment es poden visitar són la Cova Meravelles i la Cova del Dos, les dues sorprenents i excepcionals per la seva bellesa. Totes dues coves a visitar estan ben senyalitzades i s’ofereixen visites guiades tot l’any.
➡ Consulta més informació sobre les coves de Benifallet AQUÍ
Excursions pel Delta de l’Ebre amb nens
Excursions amb vaixell
Navegar pel riu Ebre fins trobar-nos amb el mar és una excursió que no ens podem perdre si anem al Delta de l’Ebre. És una experiència per fer en família que ens sorprendrà per les diferents aus (ànecs, flamencs i ocells de tota mena) que anirem veient durant el recorregut i pel paisatge del Parc Natural del Delta de l’ Ebre, la “Illa de Buda”, la “Illa de Sant Antoni” i el “Garxal”.
➡ Més informació sobre l’excursió en vaixell pel Delta AQUÍ
Excursions amb caiac
La ruta en caiac ens permet veure el Delta de l’Ebre des d’un punt de vista únic i molt autèntic, des del seu interior! Perquè podem conèixer a fons el riu i el delta navegant i veient de primera mà tot el paisatge al temps que gaudim de les aigües tranquil·les. Hi ha dos recorreguts diferents; des de l’illa Sapinya o des de l’illa de Gràcia, de dues hores i quart i d’una hora i mitja cadascuna. Temps suficient per relaxar-nos i aprendre d’aquest indret natural.
➡ Consulta més informació sobre les rutes en caiac AQUÍ