Excursions per fer amb nens i nenes amb cotxet de bebè
Quan tenim nens i nenes molt petits, trobar un lloc on passejar amb tranquil·litat i fer rutes per la natura pot ser difícil. I és que anar amb cotxet de bebè ens frena quan volem sortir d’excursió a la natura perquè no sabem si on volem anar serà accessible amb cotxet de bebè. Sempre hi ha llocs per descobrir i a Sortir amb nens us expliquem algunes excursions aptes per fer amb cotxet de bebè.
Bosc encantat de Gurb
El bosc encantat de Gurb és un racó meravellós per descobrir amb els més petits. És un terreny planer, s’hi accedeix fàcilment i ens mostra un munt d’animals i arbres per aprendre tot el que hi ha al bosc. Sabeu que fins i tot podem trobar nans? La ruta no és circular, però paga la pena veure’l sencer!
➡ Més informació sobre el bosc de Gurb AQUÍ
Pantà de Moià
El pantà de Moià és molt a prop de Moià i és una ruta genial per fer amb nadons. L’excursió és petita i circular, amb terreny planer, i les vistes del pantà són increïbles. A més a més, té zones de pícnic on parar per menjar i passar l’estona.
➡ Més informació sobre el pantà de Moià AQUÍ
Aiguamolls de Rufea
Els aiguamolls de Rufea són un dels paratges més impressionants propers a la ciutat de Lleida. Són una zona humida d’interès ecològic i social i hi trobem àlbers, freixes, xops i verns. A més a més, al llarg del recorregut trobem panells educatius perquè els més petits aprenguin sobre natura.
➡ Més informació dels aiguamolls de Rufea AQUÍ
Sant Martí d’Empúries
Sant Martí d’Empúries és una joia tant de la natura com de la història. Un petit poble costaner amb platges i cales increïbles i restes romanes i gregues per aprendre sobre els nostres orígens. Té varietat de camins i rutes que es poden fer amb cotxets, ja que no és terra de muntanya.
➡ Més informació sobre Sant Martí d’Empúries AQUÍ
Parc de la Mitjana
Aquest parc és una zona humida de tipus fluvial amb una superfície aproximada de 90 ha. declarada, el 1979, àrea d’interès natural. De terreny planer i fàcil accés, té un munt de natura i punts d’interès per visitar! El microclima de la zona ha afavorit el creixement d’un frondós bosc de ribera. Pollancres, àlbers, verns i freixes; plantes arbustives com salzes, tamarius o esbarzers i un estrat herbaci on abunden les llenties d’aigua, la boga, el canyís, el lliri groc i el jonc conformen la flora de la zona.
➡ Més informació sobre el parc de la Mitjana AQUÍ
Estany d’Ivars
L’estany d’Ivars i Vila-sana és una llacuna d’aigua dolça i té una superfície d’aigua de 126 ha. La fauna de l’espai és un dels seus patrimonis principals amb espècies de gran interès, sobretot pel que fa als ocells. El recorregut és totalment accessible i reuneix les condicions per gaudir-ne amb tota la família.
➡ Més informació sobre l’estany d’Ivars AQUÍ
Parc dels Estanys a Platja d’Aro
El Parc dels Estanys de Platja d’Aro és un espai de natura al cor de la vila amb un itinerari didàctic amb diversos miradors per a l’observació de fins a 250 espècies d’aus que habiten la zona humida o que hi fan estada durant les migracions. Compta amb un camí per passejar i per anar en bicicleta que voreja el parc.
➡ Més informació del parc dels Estanys AQUÍ
Parc de l’Hostal del Fum
Al Parc de l’Hostal del Fum s’hi poden fer tot tipus d’esports i d’activitats a l’aire lliure, us podeu endur les raquetes, les pilotes, les bicicletes, jocs, unes tovalloles per estirar-vos a la gespa, la carmanyola per fer un pícnic, podeu pujar amb els nens al Tren de Palau i divertir-vos junts en família durant tot un dia.
➡ Més informació sobre el parc de l’Hostal del Fum AQUÍ
L’estany del Remolar
L’Estany del Remolar i la Maresma de les Filipines és una zona privilegiada del Delta del Llobregat on podrem observar gran quantitat d’ocells de tota mena. Ens trobem en una de les zones humides més importants del delta del Llobregat. L’Espai Natural ofereix 2 itineraris senyalitzats per recórrer la Maresma de les Filipines.
➡ Més informació sobre l’estany del Remolar AQUÍ
Via Nicolau
La Via Nicolau es va construir a principis del segle XX per transportar fusta des de Gisclareny fins a Guardiola de Berguedà. La via està ben senyalitzada i combina pista de terra i pista asfaltada. En el seu traçat podem veure una vagoneta com les que es feien servir per transportar la fusta. I els nens es divertiran passant per diferents túnels i per la passarel·la del Nicolau, ¡un pont penjant de 35 metres!
➡ Més informació sobre la Via Nicolau AQUÍ