Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

MANUALITATS

FLORS D'OUERA
No llenceu les oueres!!! En poden sortir flors encara que no sigui primavera.

Quan comprem mitja o una dotzena d’ous, el més habitual és que vinguin en una ouera, l’envàs més segur perquè els ous arribin sencers a casa. Però aquí acaba la seva funció? Quan tingueu ganes de fer alguna manualitat amb els vostres fills, podeu la ouera i fer-ne unes flors ben divertides.

Només heu d’agafar la ouera i retallar-la de manera que ens quedin separats els espais on hi havia els ous. Hi ha oueres de cartró i d’altres transparents. Com veureu, ho podem fer amb qualsevol dels dos tipus, o fins i tot combinar-les.

Un cop tingueu els cubilets petits, els feu un forat a la part inferior. Agafeu el filferro i talleu-ne tants trossos com flors hàgiu de fer: serviran per fer les tiges. Passeu el filferro pel forat i feu un “tope” a l’interior del cubilet (o bé doblegant el filferro per tal que no torni a sortir, o bé ajudant-vos d’una boleta de fer collarets). Doblegueu de nou el filferro per la part exterior del cubilet, així el tros de plàstic o cartró no rellisqui filferro avall.

I repetiu aquest procés en cada un dels cubilets ... i es convertiran en flors.
Les de plàstic ja estarien llestes, però també podríem decorar-les amb colors permanents o esmalt d’ungles. Les flors de cartró les podeu pintar. Aquest procés és el que segur que poden fer les criatures, aplicant tota la seva imaginació amb la combinació de colors i formes geomètriques.

Ara només caldrà formar el ram amb les diferents flors.

Ajuntem les flors transparents i les lliguem per les tiges per fer el ramet.


O ajuntem les de cartró que haurem pintat, també lligant-les per fer el ram.


O bé podem combinar el ram amb els dos tipus de flors.

 

 

 

 

 
 
QUÈ NECESSITEM?

Oueres (de cartró i/o transparents)
Filferro
Colors, boletes o qualsevol altre element decoratiu que vulguem fer servir per decorar el plàstic o el cartró)