Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

LA VISITA DELS MENUTS, A MÓNNATURA DELTA DE L'EBRE
Més de 200 hectàrees del Delta de l’Ebre al coneixement de la natura.
Descobriu l’essència del Delta en família.

La visita dels menuts.

MónNatura Delta de l'Ebre permet descobrir un entorn natural de gran riquesa en una de les zones humides més importants de l'Europa Occidental.

La terra i l'aigua s'uneixen i creen un escenari propici per a la concentració d'una fauna única i variada, sobretot d'aus aquàtiques.

LA VISITA DELS MENUTS

Dissabtes i diumenges a les 10:30 hores

La nova visita familiar "La visita dels menuts" és una visita completa a MónNatura Delta de l’Ebre que dibuixa un circuit que passa per tots els espais que formen aquest equipament.

“La visita dels menuts” està pensada per a que els més petits de la família puguin gaudir de l'entorn de MónNatura Delta, i alhora descobrir la riquesa d'aquest espai mitjançant la descoberta d'aus fascinants i activitats tradicionals úniques al Delta.

La visita s'inicia a l'espai de recepció i serveis, on hi ha el punt d'informació i en el qual també es troba l'àrea de descans.

Un cop passat aquest primer espai ens dirigirem a la zona de les salines, on descobrirem com s'extreia la sal en l'antiguitat i coneixerem la història del pirata Xeic Tu Xic Mano.

Continua cap a un dels punts més importants de l'equipament; es tracta de l'Espai Delta, on, mitjançant imatges, vídeos i projeccions, descobrirem l'essència del Delta i comprendrem què fa diferents aquestes terres.

Al costat de l'Espai Delta s'hi troba el Mirador 360º, un mirador des d'on observarem les aus més emblemàtiques del territori, com ara el flamenc o el bernat pescaire, entre d'altres.

La visita ens dirigeix a l'Aguaït, on explicarem què fem per protegir aquest espai natural tan important.

Finalment visitarem una exposició de les arts de pesca tradicionals on podrem practicar a tirar el rall, un art de pesca molt antiga al Delta.

Els visitants que vulguin podran anar a l'embarcador i gaudir de la navegació amb pontona (barca de perxar antiga del Delta de l'Ebre).

Barques de perxar. La navegació tradicional

Al costat de l’embarcador hi ha la zona lúdica de perxar. Es tracta d’aprendre un dels mètodes de navegació tradicionals, amb una barca típica per a aigües de poca profunditat.Les pontones són les barques de perxar típiques i tradicionals del delta de l’Ebre. Antigament, els desplaçaments pel Delta es feien amb pontones en les aigües poc profundes, com aiguamolls, llacunes i canals. Les pontones es feien servir per caçar i pescar, ja que permetien navegar sense fer soroll i apropar-se a llocs d’accés complicat.La perxa és el sistema de propulsió que s’utilitza per navegar. Es tracta d’un bastó de fusta de més de tres metres de llarg, bifurcat en l’extrem inferior, amb el qual els perxadors experimentats fan avançar i girar l’embarcació, mitjançant la seva força i la seva destresa.Amb aquesta activitat es podrà aprendre la tècnica de navegar típica d’un paisatge com el de les llacunes del Delta.

Horaris de les visites guiades: Dissabtes i diumenges a les 10.30 hores
Imprescindible fer reserva prèvia. T. 977 053 801 o Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Altres:

- La festa de MónNatura Delta

Dissabte 24 de maig, de 10 a 18 hores

Vine a celebrar la festa de MónNatura Delta, un aparador del paisatge viu, tradicions, música i gastronomia del Delta de l’Ebre!

Aquest any, en motiu del “Dia Mundial del Peix viatger” podreu gaudir d’activitats relacionades amb el fascinant món de la pesca i els peixos del Delta!

Programació:

- Visita als diferents espais del centre
- Racons teatralitzats
- Activitats infantils
- Xerrades tècniques
- Demostració d’arts de pesca tradicionals
- Demostració i degustació de plats típics de la zona
- Música i balls tradicionals
- Demostració de Land art
- Espai dels productors de l’entorn

Entrada lliure.

. CONSULTA TOTES LES ACTIVITATS FAMILIARS PROGRAMADES A MÓNNATURA DELTA

MónNatura Delta de l’Ebre

Comarca del Montsià

Llacuna de La Tancada

Carretera del Poblenou del Delta a les Salines

43870 Amposta

TARRAGONA

Més informació i reserves:

Telèfon: 977 053 801

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

www.monnaturadelta.com

Horaris de les visites guiades: Dissabtes i diumenges a les 10.30 hores

Imprescindible fer reserva prèvia.

COM ARRIBAR-HI

Des de Sant Carles de la Ràpita: Carretera direcció al Poblenou del Delta, vorejar aquesta població i seguir 5 km direcció a Platja del Trabucador.

L’entrada es troba a mà esquerra.

Des de Sant Jaume d’Enveja: Carretera direcció a Els Muntells (TV-3405) durant 15 km, abans de la urbanització Eucaliptus girar a la dreta direcció La Tancada i al final de la carretera, girar altre cop a la dreta. L’entrada es troba a 900 metres a mà dreta.

CONSULTA TOTES LES ACTIVITATS FAMILIARS PROGRAMADES A MÓNNATURA DELTA

TALLERS.

.