Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

ACTIVITATS FAMILIARS, A COSMOCAIXA BARCELONA

Parlem de drogues-Exposició temporal

Com ens fem addictes? Quins canvis provoca el consum de drogues al cervell? Com afecta el nostre comportament?

Per mitjà d’interactius i audiovisuals, aquesta mostra us farà veure el consum de drogues des d’una altra òptica: la de la ciència dels seus efectes.

Preu: exposició inclosa en l’entrada al Museu.

EL MISTERI DE LES BOMBOLLES

Nou Laboratori (places limitades)

Caps de setmana i festius, a les 17 hores

A partir de 5 anys


Aigua, una mica de sabó, una breu sacsejada i una anella a través de la qual bufar. Això és l'únic que cal per passar-s'ho pipa bufant bombolles de sabó, però voleu saber quina és la ciència que hi ha al darrera d'aquesta diversió centenària?

Descobriu amb aquest nou laboratori perquè les bombolles són sempre esfèriques o perquè tenen aquests colors iridescents, i tot això a l’hora que us divertiu mentre les bufeu, les feu flotar o les esclateu.

Preu: 2 € per sessió

Exposició MEDITERRANI

La proposta d'aquesta exposició és endinsar-vos en la geologia, la biologia i l'antropologia d'aquest "mar enmig de terres" que, malgrat tenir-lo aquí a la vora, encara no coneixem del tot bé.

Sabíeu que el Mediterrani no sempre ha estat un mar i que el seu nivell ha variat molt al llarg dels anys? I com creieu que són les plantes i animals que hi habiten? Quin ha estat l'efecte de l'elevada ocupació humana d'aquesta àrea? Hi ha factors que el posen en perill? Què ens diu la recerca científica sobre el Mediterrani?

La resposta a aquesta i altres preguntes la podeu descobrir a través d'objectes, vídeos i interactius a partir de l'11 de desembre al Museu, en una exposició que ha comptat activament amb la participació dels visitants. La recollida de mostres de sorra i la recopilació de fotografies d'organismes que habiten la Mediterrània ha estat un èxit, i ha contribuït a crear alguns dels mòduls de la mostra.

Preu: Exposició inclosa en l’entrada al Museu


Somnis del Mediterrani

Amb motiu de l'exposició dedicada al Mediterrani, el Museu acull un espectacle de dibuixos de sorra, titelles de gran format i música en directe en què art i ciència es donen la mà per oferir un viatge imaginari pels diferents països banyats pel Mare Nostrum.

La proposta arriba de la mà de la companyia Ytuquepintas, amb Borja González com a il·lustrador i titellaire i Roc Sala al teclat, un espectacle ple de màgia i emoció que no us podeu perdre!

Preu: 2 € per sessió, 50% de descompte per a clients de "La Caixa"

Places limitades

Un dels museus més moderns d'Europa

Cosmocaixa és un espai que acull una àmplia oferta científica i educativa per a tot tipus de públic. S'hi fan exposicions, tallers, conferències, cursos i debats. Pels més petits hi ha el Planetari, el Click, el Flash, el Toca Toca, el Bosc inundat i un munt d'experiments per entendre, conèixer i jugar.

L'objectiu d'aquest museu és estimular el coneixement científic i la participació directa dels visitants. La Plaça de la Ciència, és un bon exemple. Aquí s'han ubicat alguns mòduls científics de gran format que necessiten sol, aire o aigua per funcionar. És una plaça oberta al públic de lliure accés.

El Bosc Inundat

Quan entrem dins el Museu el que més impressiona és el Bosc Inundat que recrea un dels ecosistemes més valuosos del planeta: el bosc amazònic. Per donar-vos algunes dades, hi viuen 52 espècies d'animals i 80 espècies vegetals diferents. S'ha creat un hivernacle de de 1000 metres quadrats i s'han fet servir prop de 400.000 litres d'aigua. Dins l'aigua hi viuen els pirarucús peixos que poden arribar als tres metres d'allargada. Al Bosc inundat hi trobarem granotes, tortugues, caimans, capibares, aranyes i anacondes i també amfibis, insectes o aus. Però no només podrem veure la flora i fauna, també podrem sentir la calor, l'olor i notar la temperatura que hi ha al país amazònic. Fins i tot notar la pluja! Perquè dins el Bosc Inundat, plou!

Planetari i Planetari Bombolla

El Planetari acull des de temes d'astronomia bàsics pels més petits, fins a les qüestions astrofísiques més complexes. Permet contemplar el cel de nit amb tots els detalls. Sota una cúpula de 14 metres de diàmetre podrem veure constel·lacions, eclipsis, galàxies o les fases de la lluna.

 

El Planetari bombolla s'ha pensat pels nens i nenes de 3 a 8 anys, perquè coneguin les estrelles i les constel·lacions, la lluna, el sol i els planetes  i perquè quan sortin es mirin el cel d'una altra manera: amb curiositat!

Click, Flash i Toca Toca

El Click és un espai pensat per introduir als nens i nenes  de 3 a 6 anys en el món de la ciència, on podran a través del joc, de l'observació i la descoberta,  veure com es comporta el vent, descobrir la llei de la palanca,  experimentar amb els miralls, els calidoscopis i les lupes.

El Flash és una gran sala amb mòduls interactius per obrir les portes del coneixement científics als nens i nenes de 7 a 9 anys. Cada mòdul els presenta la vivència d'un fenomen, la introducció a una llei natural o el coneixement d'una tècnica. A través de l'experimentació, el raonament i el diàleg, descobriran diferents aspectes de la ciència i del món que els envolta: la construcció, l'entorn natural, l'exploració dels éssers vius, l'electricitat i les noves tecnologies.

El Toca Toca ens acosta a la natura amb els cinc sentits. Podrem veure tortugues, serps, ratolins llangardaixos, animals que viuen a la selva tropical,  al desert nord-africà o a la zona mediterrània i el que es pretén és fomentar el respecte pels éssers vius a través d'una comprensió millor dels seus hàbitats.

La Sala de la Matèria i el Mur Geològic

El Mur Geològic ens dóna l'oportunitat d'apropar-nos a formes i estructures que han evolucionat al llarg dels segles per l'acció de l'aigua, el vent, la formació de muntanyes o els processos volcànics. En 65 metres de longitud hi ha més de 90 tones de roca  on s'amaguen els secrets de la història. Cadascun dels talls de roca, il·lustra una estructura geològica i va acompanyat d'un experiment que mostra els processos geològics que l'han originat.

La Sala de la Matèria presenta un recorregut per la història de la matèria, des del seu origen, fins l'actualitat. Ens parla de les lleis fonamentals que regeixen el comportament de la matèria i permeten descobrir les claus del desenvolupament de la vida sobre la Terra, per després abordar l'aparició de la intel·ligència i acabar copsant l'origen i les claus de la civilització.


.
.
.
.
...
Totes les fotografies tenen copyright
Autor: Ronald M Stallard
.

COM ARRIBAR-HI

Per la Ronda de Dalt entre el c. del Císter i l'Avinguda del Tibidabo (sortides 6 i 7)

Pel c. dels Quatre Camins, 89

AUTOBUSOS: 17, 22, 58, 60, 73, 75, 196

FGC: estació Avinguda Tibidabo

Tramvia Blau

VENDA D'ENTRADES

PER SABER ELS HORARIS I  ELS PREUS CONSULTEU LA PÀGINA WEB:

http://obrasocial.lacaixa.es/

.