Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

Bàner
Bàner
...................................................

MUSEU DE LA MÚSICA DE BARCELONA
La música amanseix a les feres?

La relació entre els nens petits i la música és gairebé especial i màgica. Sense adonar-se’n, els més petits la utilitzen com a mitjà de comunicació, expressió i aprenentatge.

Una manera d’apropar-los a aquest món musical és fent una visita al Museu de la Música.

El museu permet descobrir la història de la música des dels seus orígens fins a l’actualitat, fent una viatge també a través de les diferents cultures (on la música té un important paper identificador).

L'exposició permanent acull prop de cinc-cents instruments de diferents èpoques i cultures, una col.lecció que està considerada com una de les més importants de l'Estat espanyol.

A través d’audiovisuals -amb música, imatge i text- el Museu de la Música convida al visitant a aproximar-se al món de la música d’una manera directa i vivencial, i a descobrir com ha estat vehicle d’expressió i comunicació dels humans en el decurs de la història.

Per a les famílies, la millor manera de visitar aquest museu és a través del recorregut El Petit Orpheus.

El Petit Orpheus és una visita dinàmica, amb suport multimèdia que combina música, imatge i veu, que permet introduir-nos al món del so musical i ofereix un recorregut per diferents espais temàtics relacionats amb la història de la música. El recorregut acaba a la sala interactiva on els visitants (grans i petits)  podran manipular instruments, objectes, maquetes i jocs interactius participant de manera lúdica en la descoberta del so.
Per fi els més petits tindran resposta a la pregunta “Per què sona?”

En aquest espai descobrirem els principis físics del so i com es genera la vibració dels cossos. Ens mostraran les característiques que defineixen al so i com, a partir de la combinació de diferents paràmetres, s’arriba a la creació musical. Finalment, també podrem aproximar-nos al món dels instruments i les seves categories, així podrem comparar-los i aprendrem a diferenciar-los.

Activitats de cap de setmana per a famílies:

QUIN GONG!

Diumenge 25 de gener de 2015 a les 17.30 hores

Dies 22 febrer, 15 març, 12 abril i 24 maig de 2015


Taller d´introducció al gamelan, conjunt instrumental de l´illa de Bali (Indonèsia), per participar tota la família.Jordi Casadevall, conducció i música

Preu: 3,5 €

MIMoMÜSICA

Diumenge 29 de març de 2015 a les 17.30h


Proposta de participació activa i corporal per a grans i petits on podreu triar el paper d'intèrpret, de director d'orquestra, de lutier o , simplement, d'oient.Veniu a viure el Museu de la Música tot fent rols diversos

Clara del Ruste, conducció i narració

- Vine a conèixer el Petit Orpheus: visita dinamitzada

Tots els diumenges a les 11 hores

Visita dinamitzada per a famílies i públic en general que conduits per un educador travessarem el “bosc sonor” tot descobrint i escoltant un sarangi de l’Índia, una sansa africana, una gralla catalana i un koto japonès entre altres instruments provinents de zones i temps llunyans.

També passejarem per diferents èpoques històriques a través de l’itinerari audiovisual Petit Orpheus que presenta els instruments com a testimonis de l’evolució musical.

Acabarem a la sala d’interactius, on podrem experimentar amb maquetes sonores i fins i tot interpretar instruments musicals.

Preu: activitat inclosa dins el preu d’entrada al museu

.

 

Museu de la Música de Barcelona

C/ Lepant 150

08013 Barcelona

Telèfon: 93 256 36 50
Fax 93 265 01 02

e-mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

www.museumusica.bcn.cat

COM ARRIBAR-HI

Amb metro: L1, parada Glòries.

Amb autobús: 6, 7, 10, 56 i 62. Tram T4, parada Auditori-Teatre Nacional.

HORARIS DEL MUSEU

De dimarts a dissabte de 10 a 18 hores i diumenges de 10 a 20 hores

Dillluns tancat.

1 de gener, Divendres Sant, 1 de maig, 24 de juny, 25 i 26 de desembre tancat.