Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

Bàner

MUSEU DE LA CIÈNCIA I DE LA TÈCNICA DE CATALUNYA
Per aprendre i divertir-te

El Museu té com a objectius principals la conservació i difusió del patrimoni industrial, científic i tecnològic i és la capçalera d'un sistema de museus i centres patrimoniales que conjuntament són la millor expressió de la cultura instrustrial com a factor identitari distribuits per tot Catalunya.

Les activitats familiars:

- Visita guiada "Viva Montesa" i "El transport"

Dissabtes a les 13 hores


Descobriu la col·lecció de motos Montesa i la col·lecció de vehicles anticsUs convidem a descobrir l'exposició Viva Montesa, que inclou la col·lecció completa de l'emblemàtica marca de motos catalana Montesa, i a fer un recorregut sobre el transport a través de la col·lecció de vehicles antics que conserva el mNACTEC.

Preu: 1 euro

- Visita guiada a l'exposició "La fàbrica tèxtil"

Dissabtes a les 12 hores

Descobriu els espais industrials de l'antic Vapor Aymerich, Amat i Jover i el procés de fabricació de la llanaVisita guiada apta per a tots els públics que permet descobrir els espais industrials de l'antic Vapor Aymerich, Amat i Jover, a través d'un recorregut per les carboneres, la xemeneia, les calderes, la màquina de vapor i les màquines per a la producció de teixit.

Preu: 1 euro

-Visita teatralitzada "1910. Un passeig per la fàbrica"

Diumenges a les 12 hores

Descobriu com funcionava una fàbrica tèxtil de principis del segle XXVisita teatralitzada a l'exposició La fàbrica tèxtil, un veritable passeig per una fàbrica de començaments del segle XX, a través dels espais de l'antiga fàbrica tèxtil del Vapor Aymerich, Amat i Jover, actual seu del mNACTEC. Els visitants podran descobrir, d'una manera divertida i a través de personatges que formaven part de l'entorn industrial, com funcionava una fàbrica tèxtil en aquella època i el procés de fabricació de la llana.

Preu: 1 euro

- Demostracions de la maqueta ferroviària en funcionament

Dates a concretar

Viatgeu en un apassionant trajecte per la maqueta ferroviària del mNACTECEl Club Ferroviari de Terrassa posarà en funcionament els trens de la maqueta ferroviària que hi ha al mNACTEC. La maqueta, de Joaquim Gili i restaurada pel Club Ferroviari de Terrassa, consta de 400 metres lineals de via amb 100 canvis d'agulla i disposa d'un parc ferroviari d'uns 200 vagons, entre els de passatgers i els de mercaderies.

Preu: Gratuït

- El mNACTEC dels més petits: Juguem amb el cos

Dades a concretar

Per a nens de 3 a 6 anys


Taller teatralitzat i participatiu per descobrir les diferents parts del nostre cosTaller d’expressió corporal on els infants descobreixen a partir de l’ús de diferents elements, pilotes, cordes, teles, les diferents parts del cos i com es relacionen, tot seguint l’explicació d’un conte. L’activitat inclou la visita a l’exposició “El cos humà. Com sóc jo.

Preu: 1 euro

- Ciència en família: Taller de física experimental

19 d'abril de 2015 a les 12 hores

Per a nens a partir de 7 anys


Experimenta en el laboratori del físic Ferran AlsinaEls participants coneixeran com era un laboratori de física experimental de començament de segle XX i realitzaran els experiments que van servir per entendre el perquè dels fenòmens físics que ens envolten, a partir d’experiències de pressió, llum i electricitat que Ferran Alsina havia realitzat en el seu gabinet de física experimental fundat al Tibidabo, amb la finalitat de fer demostracions de les lleis físiques.

Preu: 1 euro


- Taller de tecnologia: Pintem amb espurnes


25 d'abril de 2015 ales 12 hores

Per a nens a partir de 6 anys


Experimenta i juga amb les noves tecnologiesDibuixem un robot amb pintura conductiva d’electricitat, hi afegim una pila i leds de colors i muntem i connectem el circuit, per tal que s’il·lumini. Els tallers permeten als infants i a les seves famílies experimentar i jugar amb les noves tecnologies.

Preu: 1 euro


- Ciència en família: Vine a fer ciència!

24 de maig de 2015 a les 12 hores

Per a nens a partir de 7 anys


Petits experiments per aprendre a treballar el mètode científic

Taller destinat als nens i les nenes per aprendre a treballar el mètode científic. Realitzarem petits experiments de diferent complexitat en funció dels nivells: joc de màgia física que canvia quan es barregen materials, mesures de temps amb enginy, percentatge de sucre en un xiclet i exploracions òptiques. Uns experiments que ens portaran a formular hipòtesis que haurem de demostrar com a veritables científics.

Preu: 1 euro

- El mNACTEC dels més petits: Els colors de la llum

14 de juny de 2015 a les 12 hores

Per a nens de 3 a 6 anys


Visita teatralitzada i interactiva a "La Terrassa del sol"

Mitjançant dos personatges teatrals que representen l’absència i la presència de la llum, els nens i les nenes descobreixen tots els colors i les seves propietats fins a crear l’arc de Sant Martí.L’activitat inclou la visita a La terrassa del Sol, un espai a l’aire lliure des del qual es poden veure les voltes de l’edifici modernista de Lluís Muncunill, el Vapor Aymerich, Amat i Jover de Terrassa.


Preu: 1 euros

- Taller de tecnologia: Electro-tèxtils

28 de juny de 2015 a les 12 hores

Per a nens a partir de 6 anys


Il·lumina la teva gorra amb un petit circuit electrònicParticipa en aquest taller i aprèn a fabricar un petit circuit electrònic per a donar a la teva gorra un toc d’allò més original, afegint-hi un circuit de llums de colors. Els tallers permeten als infants i a les seves famílies experimentar i jugar amb les noves tecnologies.

Preu: 1 euro

Les activitats d'abril, maig i juny

Abril

19 d’abril 12 h Ciència en família: Mentora Alsina, taller de física experimental A partir de 7 anys

25 d’abril 12 h Taller de tecnologia: Pintem amb espurnes A partir de 6 anys


Maig

3 de maig 12 h Visita teatralitzada: 1910. Un passeig per la fàbrica Familiar

9-10 de maig Tot el dia Activitats especials amb motiu de la Fira Modernista Familiar

16-17 de maig Tot el dia Activitats especials de la Nit i Dia dels Museus Familiar

24 de maig 12 h Ciència en família: Vine a fer ciència! A partir de 7 anys

31 de maig 12 h Activitat entorn a l’exposició “Una autopista darrere l’endoll” Familiar


Juny

7 de juny 12 h Visita teatralitzada: 1910. Un passeig per la fàbrica Familiar

14 de juny 12 h El mNACTEC dels més petits: Els colors de la llum De 3 a 6 anys

21 de juny 12 h Ciència en família: Química o màgia A partir de 7 anys

28 de juny 12 h Taller de tecnologia: Electro-tèxtils: Il·lumina la teva gorra A partir de 6 anys

Preu: 1 euro

Més informació i reserva prèvia a www.mnactec.cat

.  .

COM ARRIBAR-HI

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), està situat al Vapor Aymerich, Amat i Jover a Terrassa.

Rambla d’Ègara, 270

08221 Terrassa

Més informació:

www.mnactec.cat

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la