Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

Bàner
RECICLA LES TEVES JOGUINES
Dóna una segona vida a les joguines!

Porta les joguines que ja no utilitzes al punt verd o al punt móbil

L'Ajuntament de Barcelona posa en marxa una prova pilot per reutilitzar les joguines usades que els ciutadans deixin als punts verds de barri o als punts mòbils de la ciutat. El nou servei pretén allargar la vida útil de les joguines i garantir el bon tractament de les que no es puguin aprofitar.

Podeu portar les joguines usades als 23 punts verds de barri i als 96 punts verds mòbils de la ciutat. Es tracta d'una prova pilot que pretén allargar la vida útil de les joguines.

El programa es du a terme en col·laboració amb la Fundació Formació i Treball, que procura la formació i inserció laboral de persones en risc d'exclusió. Per al tractament d'aquestes joguines, de fet, s'han creat quatre nous llocs de treball.

El reciclatge es fa a la seva planta de Sant Adrià, on es fa la tria segons l'estat i la tipologia de la joguina.

Un cop classificades, una part de les joguines es dóna a famílies en risc d'exclusió a través de la xarxa de serveis socials i l'altra es ven al públic a les botigues de segona mà de la Fundació a preus assequibles.

Per la seva banda, les joguines que no es poden reparar se separen per tractar-les correctament com a residus o materials reciclables.

Es calcula que es podrien recollir prop de cent vint tones de joguines reutilitzables l'any i el programa podria tenir continuïtat. De moment, està previst que estigui en marxa fins a la primavera.

.

Més informació:

http://w110.bcn.cat/