10 MESURES DE SEGURETAT INFANTIL A LA PISCINA

Gaudeix del bany amb seguretat

10 mesures de seguretat a la piscina! I quadern d’estiu gratuït! ⤵️

L’arribada de l’estiu i l’obertura de les piscines públiques suposen l’inici de la temporada de bany i un bon moment per a recordar les mesures de seguretat infantil que permetran gaudir de la piscina amb seguretat.

Abrisud, l’empresa líder en cobertes de piscina, ha creat juntament amb l’Escola Segoviana de Socorrisme un decàleg perquè els més petits tinguin en compte les recomanacions per a gaudir del bany amb seguretat. Per això s’ha creat un pòster on es sent la veu d’un nen que repassa les normes elementals per a tenir un bany més segur.

Un menor pot ofegar-se amb tan sols 20 centímetres d’aigua, en menys de dos minuts.

10 mesures de seguretat a la piscina

Les 10 pautes a seguir abans de cada immersió

  • Haig de banyar-me sempre acompanyat d’un adult.
  • Fins que nedi com un campió haig de posar-me una armilla homologada.
  • Abans de banyar-me haig de dutxar-me i entrar a poc a poc a l’aigua perquè no em donin calfreds.
  • Ara que ja sé tirar-me de caps haig d’anar a la part més profunda de la piscina per a saltar des d’allà.
  • Tot i que m’encanta córrer no puc fer-ho prop de les vorades i tobogans perquè rellisquen.
  • Abans de sortir de la piscina haig de recordar recollir les joguines, no sigui que altres nens vulguin agafar-les i caiguin a l’aigua.
  • Si cap dels meus amics o jo mateix estem en perill, haig d’avisar de seguida a l’adult o socorrista que estigui més a prop.
  • Sempre que estigui al sol han de posar-me crema i posar gorra i ulleres de sol per a protegir-me.
  • Quan surti de la piscina haig de recordar-li al pare o la mare que tanquin la tanca o la coberta. Jo sóc petit i no puc obrir-les mai.
  • Quines ganes tinc de nedar com un peix dins de l’aigua! És la millor manera de passar-ho d’allò més bé, amb seguretat.

La vigilància contínua és la mesura més eficaç. Realitzar una supervisió al tacte – que el nen estigui sempre a l’abast de la mà- i organitzar torns de vigilància entre els adults són dues bones mesures de prevenció perquè un descuit no causi un incident a la piscina.

En cap cas els nens i nenes han d’accedir sols a la zona de bany!

 




Quadern d’estiu

Us podeu descarregar uns quadernets d’estiu on els més petits de la casa aprenguin les normes de seguretat més importants de manera didàctica i amena.

.

Hi ha mots encreuats infantils o un laberint que els inculcarà la idea que és vital portar sempre una armilla a l’hora de banyar-se o que no poden accedir sols a la piscina. També es presenten altres activitats com dibuixos amb 7 diferències o diferents mandales estiuencs que els faran comprendre que en totes les piscines és essencial fer cas al socorrista, no deixar joguines a la piscina o córrer.

També s’inclouen jocs de memòria visual que els permeten reforçar els consells anteriors, o tasques de cal·ligrafia i unir els punts, així com una divertida classe de fonètica anglesa.

Aquests quadernets d’estiu us els podeu imprimir a casa, i serveixen com a eina de conscienciació per compartir en família.

🔎 Descarrega’l ➡ Quadern d’estiu 2020_X Campanya de Seguretat Infantil a la Piscina

 




Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.