Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

Bàner
COVA DEL TOLL, A MOIÀ
Un viatge a la prehistòria

La Cova del Toll es troba situada al terme municipal de Moià (comarca natural del Moianès).

Es tracta d’una cova prehistòrica, situada en un entorn natural digne també de ser visitat.

La cova, de 1.148 m. de profunditat, està oberta al públic però només se’n poden visitar 180.55 m que ja representen tota una experiència i descobriment.

La primera sensació que tindrem és el canvi de temperatura (la cova té una temperatura constant de 14 graus) però després anirem descobrint un món subterrani de grans formacions de roca que ens captivarà per la seva bellesa.

Es tracta d’una cova que no té filtracions d’aigua, per tant no es caracteritza per les típiques estalactites i estalagmites que moltes altres Coves presenten (tot i que alguna se n’hi pot veure).

En aquest cas anirem descobrint un paisatge majestuós de roca a mesura que anem avançant pel camí que ens conduirà cap a l’interior de la galeria (un camí còmode, però que en alguns trams s’estreny d’amplada i d’alçada)

La primera part de la cova és la que va ser habitada per l'home prehistòric del Paleolític Mitjà i Neolític. En aquesta part s’hi ha trobat diferents restes d’utensilis (dels quals en podrem contemplar les rèpliques, ja que les originals es troben al museu de Moià) i també esquelets humans de la època.
La galeria continua cap a l’interior, tot seguint el curs d’un riu subterrani. Aquesta part de la cova  és una de les més riques d'Europa en quant a les restes de fauna del Quaternari que s’hi ha trobat: hipopòtam, rinoceront, ós de les cavernes, lleó, hiena...

El Passeig per l'entorn

Just al davant l’entrada de la cova s’inicia un passeig senyalitzat que va des de la Cova del Toll fins a la Cova de les Toixoneres.


Es tracta d’una bonica passejada entre boscos típics de la regió submediterrània, on els roures i el boix són els protagonistes.

Durant el recorregut hi trobarem algunes recreacions que il·lustren alguns aspectes de la prehistòria.

És una passejada tranquil·la que ens farà descobrir la belles de l’entorn de la cova, sent un complement perfecte de la visita.

.
.

COM ARRIBAR-HI

A uns 6 km. de Moià en direcció a Vic, per la carretera N-141-C (just abans d’arribar a la vila  de Collsuspina).

Coves del Toll
Crta. N-141 (crta de Vic), km. 32
08180 Moià
Telèfon de contacte: 938 209 134
Fax: 938 208 535

www.covesdeltoll.com

HORARIS

Caps de setmana de 10:30 h a 14:00h i de 15:00h a 18:30h.
També obert els festius, vacances escolars d'estiu i Setmana Santa durant tot l’any (excepte el 25 i 26 de desembre i l’1, 5 i 6 de gener), de 10:30 h a 14:00h.
Amb l’entrada de les Coves es pot visitar gratuïtament el Museu Arqueològic i Casa Natal Rafael Casanova a Moià. L’horari del Museu és de dimarts a diumenge de 10 a 2/4 de 2 i de 4 a 7.

La visita té una durada d’una mitja hora.

.