Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

Bàner
COVA DE SANT JOSEP
Una gruta natural amb el riu subterrani navegable més llarg d’Europa.

La Cova de Sant Josep està situada al municipi de la Vall d’Uixó, a la comarca de la Plana Baixa, província de Castelló. Es tracta d’una meravella de la naturalesa, amb una sorprenent bellesa que no deixa indiferent a ningú.

 

Per l’interior de la cova hi transcorre el riu subterrani navegable més llarg d’Europa, amb 2.750 metres explorats, però que podria arribar a tenir una longitud total de 4 o 5 kilòmetres.

La visita a l’interior de la cova es fa a bord d’una barca que navega per les tranquil.les aigües subterrànies durant quasi 2 kilòmetres. Després s’han de recórrer uns 255 metres a peu, per una galeria seca. Amb els aproximadament 40 minuts que dura la visita, podrem descobrir l’interior fascinant d’aquesta cova, contemplar les capricioses formacions naturals de les roques produïdes per l’acció de l’aigua durant milers d’anys, observar un món format per estalactites i estalagmites que sembla imaginari ... veure amb els propis ulls la bellesa que la pròpia naturalesa ha creat. Un món de silenci que quasi resulta màgic.

La Visita

La visita s’inicia a l’embarcador, on agafarem la barca amb la qual recorrerem el tram navegable del riu subterrani que ens portarà per nombroses sales.

Just a l’inici descobrirem un conjunt de pintures rupestres i jaciments arqueològics de més de 15.000 anys d’antiguitat.
La primera gran sala que trobarem és la Sala dels Ratpenats, on podrem admirar la volta  amb múltiples formes esculpides pels remolins d’aigua al llarg de milions d’anys. Continuarem pel passeig dels enamorats fins arribar al llac de Diana, de 5 metres de profunditat.

Passarem per la galeria dels sifons, de 60 metros de longitud (el túnel artificial més llarg del recorregut). Passarem per una galeria seca on podrem admirar les formacions més boniques, com la Cascada de la Flor, i després arribarem a La Catedral, denominada així per la gran altura de la seva volta de 12 metres. Entre les múltiples estalactites que veurem destaca la Medusa, de gran bellesa i singularitat.

La temperatura es manté constant a 20°C a l’interior de la cova durant tot l’any.

El Paratge de Sant Josep

Els voltants de la Cova de Sant Josep formen un conjunt de diverses instal.lacions i serveis per tal de passar un dia complert: bar, restaurant, 2 piscines (obertes a l’estiu), parc infantil, bar, auditori per a música i espectacles, àrea de picnic.

.

La temperatura es manté constant a 20°C a l’interior de la cova durant tot l’any.

Paratge Coves de Sant Josep s/n.
12600 – La Vall d’Uixó
Castellón
Telèfons informació: 964 690576 / 964 696761
Mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

www.riosubterraneo.com

COM ARRIBAR-HI

Amb cotxe:
Autopista AP-7: Sortida 49
N-340, des d’Almenara, Chilches, Moncófar, Nules.
N-234 des de Soneja i des d'Algar (Àrea de Servei el Juncar),
CV-10 / A7; Sortida La Vall d'Uixó
N-225; Autovia Mudejar, Sortida Algar del Palancia - La Vall d'Uixó

Amb tren:
Línia València-Barcelona, estacions de Castellón, Nules-Villavieja, Moncofár, Chilches, Almenara, Sagunto.